CENTURIJA II-65

CENTURIJA II-65



U SLABOM BORILIŠTU VELIKA NEVOLJA KROZ AMERIKU I
LOMBARDIJU. VATRA NA BRODU, POŠAST I ZAROBLJENIŠTVO.
MERKUR U STRIJELCU, SATURN OPOMINJE.

B: On kaže da se prvi rad odnosi spram činjenice da čelnici o kojima se radi nisu dovoljno sposobni. Oni su tu zbog obiteljskog ugleda. Kaže da u zajedničkom pothvatu Amerike i Francuske... ima teškoća u opisivanju. Mislim da pokušava opisati svemirsku letjelicu.
D: Oh! Kako izgleda slika?
B: On je ne prikazuje. Samo pokušava opisati pojam njezinog djelovanja. Kaže da je to brod, ali nije brod koji plovi oceanima. Upitala sam ga: "Znači to je zrakoplov, brod koji se kreće zrakom?" Kaže da ne plovi zrakom, već na njemu i iznad njega. Kaže da kako što zrakoplov leti iznad oceana i redovnih brodova, tako ovaj brod leti iznad zrakoplova. Govori da će se dogoditi velika nesreća. Na tom brodu bit će neki znanstvenici koji će provoditi neke biološke eksperimente da bi ustanovili kako će se oni događati izvan privlačne sile gravitacije. Dogodit će se nesretan slučaj zbog neispravnog rada, te će brod biti odbačen natrag u atmosferu. Potom će se raspasti i izgorjeti. Neke bočice i posude koje su se upotrebljavale u biološkim pokusima sadrže organizme koji su dovoljno otporni da bi preživjeli pad. Budući da su bili izvrgnuti svemirskim utjecajima, postat će drukčiji i mogli bi izazvati pošasti. Kaže da su astrološke oznake na kraju poput datuma horoskopu. Kaže da je Merkur u Strijelcu česta pojava. Treba samo pogledati noćno nebo s onim što on zove "dalekovidnim okom". Smatram da misli na teleskop. Što se tiče Saturna koji upozorava, kaže da crtač horoskopa treba nacrtati horoskop za razdoblje kada se Merkur nalazi u Strijelcu, a Saturn u lošoj kući, kako za Ameriku, tako i za Francusku. To će biti tada. Mislim da pokušava reći kako će Saturn biti... u odnosu s Merkurom, da će kut imati loše značenje.
D: Bit će to zajednički pothvat Amerike i Francuske. Prevoditeljica kaže da, interpretirajući astrološke znakove kao konjukciju, zaključuje da će se ta kvatrina dogoditi godine 2044. Da li znaš što je to konjukcija?
B: Da. kaže da je upravo gotov s njezinim opisom za vas. Govori da će katastrofa rastužiti obje nacije i prijateljske zemlje pa će zajedno raditi na otkrivanju uzroka tog nemilog događaja.
To je bio prvi nagovještaj da ću trebati astrologa ili "crtača horoskopa" da mi pomogne kod prevođenja. Gdje ću naći takvoga koji bi bio dovoljno vješt za to, te istodobno otvoren i upoznat s metafizičkim pojmovima?
Opet su se trebale zbiti neobični događaji. Već sljedećeg tjedna jedan od naših članova doveo je na naš sastanak skupine jednog mladića koji još nikada nije bio njemu nazočan. Pokazalo se da je to profesionalni astrolog i da ga također zanimaju Nostradamusove kvatrine. Kada je čuo što radim, odmah je poželio raditi sa mnom. Slučajnost? Kasnije je rekao: "Znao sam da postoji neki razlog zbog kojega sam te večeri morao otići na sastanak." Zbog drugih okolnosti više nikada nije došao na sastanke. Izgleda da je te večeri morao biti tamo tako da se možemo povezati. Najprije sam mu odnijela interpretacije da ih pregleda. Kasnije je želio prisustvovati seansi kako bi osobno mogao postavljati pitanja Nostradamusu. U tim slučajevima pokušala sam se usredotočiti samo na one kvatrine koje su u sebi sadržavale astrološke podatke. To je zavaravalo, jer često se događalo da ono što izgleda kao astrološka kvatrina, zapravo se odnosi spram nečeg drugog.
John Feeley studirao je s čuvenom astrologinjom Isabell Hickey, a horoskope je sastavljao od godine 1969. Bio je od neprocijenjive vrijednosti za shvaćanje onih astroloških pojmova koji su bili strani meni i Brendi. Kada to bude pogodno, opisat ću njegove nalaze pri prijevodu kvatrina. On nam je dao mnogo uvida u datiranje i vremenske činitelje.

Nema komentara:

Objavi komentar